Eredményeink

Több millió forint értékű hallásszűrő berendezés kerül a Szegedi Klinika Fül-Orr-Gégészeti Osztályára az Érthetően Az Egészségért Alapítvány közreműködésével

Ma Magyarországon minden ezer újszülöttből 3 halláscsökkenéssel jön a világra. Mivel az ép hallás a megfelelő beszédfejlődés - ezen keresztül pedig a testi és szellemi fejlődés - elengedhetetlen feltétele, alapvetően szükséges a teljes értékű kommunikációhoz és a társadalomba való beilleszkedéshez is.

Nagyon sok újszülött súlyos hátránnyal indul az életben emiatt és a későn felfedezett halláskárosodás kezelése komoly anyagi terhet ró a szülőkre és az egészségbiztosításra egyaránt.

Az Érthetően Az Egészségért Alapítvány is felismerte és tanulmánnyal támasztotta alá, hogy ez a helyzet töredék áron megelőzhető lenne, amennyiben kötelezővé válna minden újszülött esetében az objektív hallásszűrés.

A halláscsökkenések felismeréséhez és kezeléséhez széleskörű diagnosztikai eszközök és rehabilitációs eljárások állnak ugyan rendelkezésre, azonban kevés esetben végzik el teljes körűen.

A Szegedi Klinika eddig is kiemelkedő szerepet játszott az újszülöttkori hallásszűrésben, így az Érthetően Az Egészségért Alapítvány számára egyértelmű volt, hogy az összes jelentkező intézmény közül a Szegedi Klinika Füll-Orr-Gégészeti Osztálya kapja a Trimus Kft. által felajánlott NATUS Algo3i hallásszűrő készüléket néhány hónapos tesztelésre. A készülék a 2013. novemberi düsseldorfi egészségügyi kiállításon az egyik legkorszerűbb hallásszűrő berendezésnek bizonyult.

A Trimus Kft., amely kizárólagos forgalmazója a NATUS Algo3i hallásszűrő készüléknek, örömmel segített a Klinikának, hiszen társadalmi felelősségvállalásában különös szerepet játszik az újszülöttkori szűrés.

A Szegedi Klinika Füll-Orr-Gégészeti Osztályán, Dr. habil. Kiss József Géza C. Sc. Ph.D. tudományos tanácsadó vette át a készüléket és kiváló lehetőségnek tartja, hogy újabb készüléket próbálhatnak ki az újszülöttkori hallásszűrés során.

Az Érthetően Az Egészségért Alapítvány bízik benne, hogy hamarosan minden magyarországi új- és koraszülött osztályon ilyen vagy ehhez hasonló készülékkel tudják szűrni minden újszülött hallását.

Szervezetfejlesztés távoktatási tanfolyam a neten

Leghasznosabb ott, ahol sok múlik a csapat kreatív együttműködésén, ahol fontos, hogy mindenki értve és elkötelezetten dolgozzon a közösen kialakított célok eléréséért. Azoknak a vezetőknek is ajánljuk, akiknek a szervezete már elég nagy ahhoz, hogy a vezető ne lásson át mindent, s ahol már kialakult néhány fős vezetői csapat.

A tanfolyam során megtanulja alaposan végiggondolni szervezete fejlődési, fejlesztési lehetőségeit.
Képes lesz a többiekkel együtt megfogalmazni egy olyan szervezeti jövőt, amely mellett kölcsönösen elköteleződnek.

A tanfolyamot az Aquaria Kutatás-Fejlesztési és Vezetési Tanácsadó iroda és a Pályázatfigyelő Szerkesztősége közösen szervezi.

További információk, jelentkezés: https://szervezetfejlesztes-tanfolyam.pafi.hu/